Typografie

Een goed gekozen letter versterkt de beleving van je communicatie.
Hoe dat werkt? Letter, marges, kleurcontrast, regelafstand en spatiëring kunnen het ontwerp van je website maken of breken.

Een goed leesbare en aantrekkelijke typografie zet jouw boodschap kracht bij en verhoogt bovendien de visuele aantrekkelijkheid van je website.

Veel websites maken nog steeds gebruik van de standaardlettertypen als Arial en Verdana. Dat is een gemiste kans. Er zijn veel lettertypes beschikbaar en elk lettertype roept associaties op die je kunt inzetten om je boodschap te versterken.

Typografie is het samenspel van lettertype, lettergrootte, kleur, marges, witruimte, regelafstand, spatiëring en het aantal woorden per regel. Iedere letter heeft zijn eigen karakter en uitstraling.
Het is de uitdaging de optimale balans te vinden tussen een goed leesbare letter en de doelen die je met je website wil bereiken.
Hoeveel en welke soorten informatie staan er op je website? Wat is het doel van je website (overtuigen, informeren, educatie, etc.)? Voor wie is de informatie bedoeld? Is de lezer jong of oud? Heeft de gebruiker veel of weinig tijd?
Werf3 houdt bij zijn ontwerp rekening met al deze aspecten. Vandaar dat onze ontwerpen altijd werken.