Publishing opties

In Mura CMS bestaan meerdere mogelijkheden om content mee te publiceren.

1. Save Draft
    1. Met Save Draft bewaar je een tijdelijke, niet-gepubliceerde klad versie van je content, die op een later tijdstip kan worden bewerkt of goedgekeurd.
      Kladversies kunnen bekeken worden via het Drafts menu, de Site manager of Version history.

Save Draft & Preview
      1. Save Draft & Preview doet hetzelfde als als Save Draft, maar opent daarbij een popup venster met een preview van de content in de draft versie.
      2. Vanaf versie 6.1 is het mogelijk om de content te bekijken op verschillende resoluties en beeldschermafmetingen zoals desktop computers, tabletten en telefoons.
        Dit is vooral handig wanneer de content responsive moet zijn.

2. Save to Change Set
    1. Met Change sets kunnen gelijktijdig meerdere pagina's worden gepubliceerd.
      Je kan content bewaren als Change Set door op Save to Change Set te klikken (onderaan het Edit Content scherm).
      Net zoals bij 'normaal' publishen, kan je Change Sets handmatig, of op een vooraf ingestelde specifieke datum publiceren.
    2. De mogelijkheid om te bewaren als change set verschijnt alleen wanneer de Content Staging Manager is ingeschakeld, en er een Change Set is aangemaakt.
      Zie het hoofdstuk over de Content Staging Manager / Change Sets voor meer informatie.
  3. Publish
    1. Tijdens het aanmaken of bewerken van content zorgt klikken op de "publish" button ervoor dat de content "live" gaat, en de status ervan zal op "published" worden gezet. Hiermee worden tevens eerdere kladversies van de content gewist.
Version history

Version history

Versies vergelijken

Versies vergelijken

audit trails

Audit trails

export content

Export content

import content

Import content.