Website advies

 1. Maak een website voor je doelgroep, niet voor Google.
  Goed scoren in Google is erg belangrijk. Maar laat dit nooit een doel op zich zijn. Zorg dat de doelgroep snel en eenvoudig vindt wat ze zoekt. Als je website relevant is voor mensen, dan volgt Google vaak op de voet.
 2. Maak van de website geen speurtocht.
  Mensen zijn ongeduldig. Nergens is dat zo duidelijk als op internet. Als mensen niet snel vinden wat ze nodig hebben, dan zijn ze snel vertrokken en komen waarschijnlijk niet meer terug.
 3. Vergeet de gebruiker op de bank niet
  Steeds vaker worden websites bezocht via tablets en mobiele telefoons. Houd hier rekening mee bij. Een tablet of telefoon heeft bijvoorbeeld geen muis. Dit heeft gevolgen voor het navigeren door pagina’s.
 4. Een beeld zegt meer dan duizend woorden.
  Lange teksten werken op een website vaak averechts. Lezen vanaf een scherm is vermoeiender dan vanaf papier. Het gebruik van beeld kan er toe bijdragen dat je met minder woorden meer kan vertellen.
 5. Actie!
  Zorg dat de bezoeker makkelijk iets kan doen.
  Zorg voor een 'call to action'' mogelijkheid. Inschrijven voor een nieuwsbrief, aanmelden voor een demo, het kopen van een product; begeleid de gebruiker naar de juiste plaatst.
 6. Maak contact
  Zorg dat bezoekers eenvoudig contact kunnen opnemen. Het liefst vanaf iedere pagina. Zorg dat bezoekers niet moeten zoeken naar deze gegevens.
 7. Zorg dat de website snel is
  Niets is vervelender dan wachten op een pagina die aan het laden is. Zorg dat de beelden geoptimaliseerd zijn voor het gebruikte scherm en laat de bezoeker geen zaken downloaden die om dat moment niet nodig zijn.
 8. Professionele uitstraling
  Zorg voor een professionele uitstraling. Dit zorgt voor vertrouwen bij de bezoeker. Ook spelfouten geven een onverzorgde of onbetrouwbare indruk.
 9. Overbodige content
  Gebruik geen splash-intro’s met filmpjes of animaties. Bezoekers zijn meestal op zoek naar informatie. Iedere hobbel die ze onderweg tegenkomen zorgt ervoor dat mensen afhaken.
 10. Wees voorzichtig met plug-ins
  Niet alle plug-ins werken op ieder apparaat. Zo ondersteunen de mobiele apparaten van Apple geen Flash. Dit betekent dat bezoekers deze content niet kunnen zien. Als plug-ins worden gebruikt voor essentiële onderdelen, zoals de navigatie, zorg dan voor alternatieven per platform.