SEO-webteksten

Florence Meershoek (TextFloor): "SEO betekent Search Engine Optimalisation. Online vindbaarheid en zichtbaarheid is essentieel voor webteksten; om goed in zoekmachines te scoren is het van belang dat de tekst op de pagina écht antwoord geeft op wat de bezoeker in de zoekmachine heeft gevraagd. Die zoekwoorden worden strategisch verwerkt in de tekst, zodat de inhoud en leesbaarheid van de tekst niet verloren gaat. Dit is belangrijk, omdat de lezer op internet snel afgeleid is. Andere - nietzichtbare - elementen die de vindbaarheid op internet vergroten zijn SEO titels, trefwoorden en beschrijvingen.

De intake voor het schrijven van een webtekst kan je zien als een interview: TextFloor wil alles weten en vraagt net zo lang door totdat duidelijk is wat jou drijft. Pas dan kan een goede webtekst geschreven worden, die gelezen en goed gevonden wordt door de doelgroep.

TextFloor staat voor pakkende teksten voor ondernemers, waarmee ze klanten en prospects bereiken en nog belangrijker: waarmee ze door hun doelgroep gevonden worden.