Website optimalisatie

David Efdé (Nethead):
Waarom is de ene website of webshop succesvoller dan de andere? En waarom lijken sommige websites de gebruiker beter te "begrijpen"" dan andere websites?
Grote kans dat dit met website optimalisatie te maken heeft (ook wel conversie optimalisatie genoemd). Website optimalisatie is het structureel meten van het gedrag van websitebezoekers, om vervolgens met die kennis de website gebruiksvriendelijker te maken en online processen te stroomlijnen. Met als gevolg dat er meer online aanvragen binnen komen, meer producten verkocht worden, er meer webpagina’s bekeken worden en de website als geheel hoger gewaardeerd wordt en websitebezoekers vaker terug komen.

Website optimalisatie kan zowel bij bestaande websites toegepast worden, als een rol spelen bij nieuw te ontwikkelen websites.
Doordat er tegenwoordig veel online applicaties zijn waarmee kosteloos of tegen lage kosten websites gemeten of getest kunnen worden, is website optimalisatie ook voor kleine en middelgrote bedrijven budgettair haalbare kaart.

Nethead is gespecialiseerd in website optimalisatie en kan daarbij gebruik maken van bijvoorbeeld Google Analytics, heatmaps, AB testing, gebruikersonderzoek (usability testing), formulierenonderzoek, enz.